Ако искате да видите най-добрите инструменти за оптимизация на сайтове, тази статия ще ви хареса. Ние тествахме една голяма част от тези 100 безплатни и платени инструмента и ги събрахме на едно място.

ИНСТРУМЕНТИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ВРЪЗКИ

AuthoritySpy (платен)

AuthoritySpy е мощен софтуер, създаден да Ви помогне да намерите и анализирате най-влиятелните хора и блогове в мрежата. Той ги открива, като обединява множество източници на данни, като търси в места като AllTop, Facebook, Twitter и Followerwonk, Technorati и много други места.

Официален сайт:
https://authorityspy.com/

Buzzstream (платен)

Управлявайте взаимоотношенията си и осъществявайте персонализирана и ефикасна комуникация. BuzzStream открива информация за връзки, социални профили и метрики за вас. Лесно е да се даде приоритет на най-важните, влиятелни контакти. Buzzstream рационализира и организира работата на електронната поща.

Официален сайт:
https://www.buzzstream.com/

Check My Links (безплатен)

"Check My Links" е разширение, разработено предимно за уеб дизайнери, разработчици и редактори на съдържание.
Когато редактирате уеб страница, която има много връзки, не е ли полезно да можете бързо да проверите дали всички връзки на страницата работят добре? С едно натискане на бутон това разширение за Chrome бързо проверява всяка уеб страница за невалидни връзки.
"Проверете връзките ми" бързо намира всички връзки на уеб страницата и проверява всяка от тях. Разширението подчертава кои са валидни и кои не са.
Кодовете за HTTP отговор и пълните URL адреси на невалидните връзки се публикуват в дневника на конзолата ("Chrome> Инструменти> Конзола на Javascript" или Ctrl + Shift + J).

Официален сайт:
https://chrome.google.com/webstore/detail/check-my-links/ojkcdipcgfaekbeaelaapakgnjflfglf

Citation Labs' Broken Link Finder (платен)

Интернет е екосистема. Понякога организмите умират, оставяйки място на нови субекти, за да заемат мястото си. В този цифров "кръговрат на живота", "счупената връзка" е еволюцията на дадено съдържание. Когато домейни и / или URL адреси отговарят с "ERROR 404", администраторите на сайта трябва да изградят качествен заместител на оригинала.
Вместо да търси лоши връзки по страниците на сайта Ви, търсачката за невалидни връзки активно търси в мрежата за тях. Просто въведете ключова дума и инструментът ще обходи интернет пространството за счупени връзки ... и ще ви ги предостави. Можете да ги прегледате, за да видите какво е съдържанието и да създадете нещо по-добро. Можете да сортирате резултатите си според броя на хората, които се свързват със счупената връзка.
Инструмента за  неработещи линкове намира мъртвите страници, близки до всяка тема. Това може да спести часове на екипа Ви за търсене.
Използвайте инструмента, за да откриете повредени, несъществуващи или по друг начин не функциониращи страници, свързани с областта на темата Ви.
Изберете страниците, които можете да пресъздадете (с оригинално съдържание) или които са свързани със съдържание, което вече сте създали.
Достигнете до собствениците на сайтовете, като ги уведомите, че са показали несъществуващ вече линк към сайта Ви. От януари 2016 г. можете да импортирате контакти директно от Buzzstream.
Когато се прави правилно, с качествено съдържание, Broken Link Building е тактика за съдържание, която служи на уеб. Подпомагате изграждането на връзки към сайта си и запазвате мрежата със свежо съдържание.

Официален сайт:
http://brokenlinkbuilding.com/

Citation Labs' Link Prospector (платен)

Link Prospector сканира мрежата за възможности за създаване на връзки, като страници за ресурси, публикации, блогове, новинарски сайтове и др.
Автоматичният търсач е разработен, за да помогне на създателите на съдържание и маркетолозите да намерят и да организират нови канали за популяризиране, да дадат на съдържанието си допълнителна тежест и да получат нови връзки.
16-те типа доклади включват:
Разработване на съдържанието и стойност
Гост мнения - тук определено се прилага "Качество над количеството", като по този начин се откриват нови възможности във Вашата ниша.
Организатори на съдържанието - Намерете блогъри и писатели, които се интересуват от показването на съдържанието Ви в своята аудитория.
PR фокусиране
Достъпни журналисти - Търсене по теми на новинарски материали с лесни за достъп репортери.
Ресурсни линкери - Намерете новини, които се свързват със зададените ресурси за търсене.
Въвеждане на аудитория - Търсете истории, в които редакторите активно търсят целева аудитория.
Фокусирано развитие на съдържанието - Намерете писатели, които е вероятно да популяризират Вашата история, Вашите статии, отчети или инфографики.
Фокусиране върху добавената стойност
Линкове към страниците Ви - Намерете местата и връзките, където можете да добавите Вашия сайт.
Отзиви - Потърсете хора, които преглеждат продукти или услуги във Вашето пространство.
Предоставяне на стоки - предлагане на стоки и услуги в замяна на популяризиране.
Дарения - Бъдете благотворителни и печелете връзки чрез възможности за спонсорство.
Директории - Определете качествени директории, които да Ви помогнат бързо да популяризирате сайта си.
Блогове - Отбележете блоговете, които покриват Вашата тематика и вероятно могат да публикуват за сайта Ви.
Професионални организации - Намерете търговски и професионални организации, към които можете да се присъедините.
Социално присъствие
Коментиране - Открийте публикациите, свързани с Вашите ключови фрази. Присъединете се към разговора и препращайте към сайта си.
Експертни интервюта - Определете експерти които можете да интервюирате или изградете своя собствена експертиза.
Форуми - Добавете стойност към разговора и изградете доверие към Вас.

Официален сайт:
https://linkprospector.citationlabs.com/

Detailed (безплатен)

Инструмента Ви дава обновена класация на най-популярните уеб сайтове в различни ниши (подредени по линкове и Twitter споменавания).
Също така получавате отчет, който показва кой е споделял или е свързан с всеки сайт в своята база данни ... което може да бъде златна мина за изграждане на връзки и популяризиране на съдържанието.
Всички сайтове в базата данни са проверени и актуализирани за 2018 г.
Можете да видите прогнозни статистически данни за трафика за всеки сайт в база данни, както и екранни снимки на живо, които ще Ви спестят време.
Можете да сортирате базата данни по 10 типа връзки, за да видите само каквото Ви интересува за всяка ниша.

Официален сайт:
https://detailed.com/

Detailed (безплатен)

Официален сайт:
https://detailed.com/